Bake Affair DAWA Brood, 762 g
Een heerlijk hoogtepunt
€ 7,99
(€ 10,49 / kg, Incl. 9% BTW - Exclusief verzendkosten)
Varianten:
-
Bake Affair
Speltbrood met Wilde Kruiden
Voor gasten of tussendoor
€ 8,49(€ 12,62 / kg) -
Bake Affair
Speltbrood - Door en Door Spelt
Perfect voor zelfgebakken genot
€ 7,69(€ 11,53 / kg) -
Bake Affair
DAWA Brood
Een heerlijk hoogtepunt
€ 7,99(€ 10,49 / kg) -
Bake Affair
Boerenbrood Bakmix
Zonder conserveermiddelen
€ 7,79(€ 10,36 / kg)
Kenmerken & Voordelen
- Bakmix voor 1 kg brood
- Natuurlijk & veganistisch
- Met natuurlijk zuurdesem
Art. nr.: XPI-BAF-13, Inhoud: 762 g, EAN: 9120101511005
Beschrijving
Deze bakmix is eenvoudig om te toveren tot een heerlijk zuurdesembrood. Donker dawa-meel zorgt voor een echt hoogtepunt, zowel optisch als qua smaak. Het brood is veganistisch en volledig vrij van suiker en palmolie. Perfect voor een zelfgemaakte traktatie.
Benodigde verse ingrediënten: 430 ml water.
Tips:
- Het bakpapier kan met water worden bevochtigd om het brood nog krokanter te maken.
- Zodra de onderkant van het brood bruin kleurt, is het brood klaar.
Bereiding:
- Open de versheidssluiting, doe de bakmix in een kom, voeg 430 ml lauw water toe (zie waterstreepje in de verpakking) en kneed het deeg met de hand, met de keukenmachine of met de Thermomix in ca. 3 minuten.
- Dek het deeg af en laat het in de kom rusten op kamertemperatuur (ca. 24 °C) gedurende ca. 45 - 60 minuten.
- Bebloem het werkoppervlak en eventueel een rijsmand met bloem.
- Leg het deeg op het met bloem bestoven werkvlak en vouw het vanaf de randen naar het midden toe met behulp van een bladerdeegkaart. Vorm er een ronde vorm van en leg deze met de onderkant naar beneden in de rijsmand of op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestuif het deeg met wat bloem en laat afgedekt ca. 60 minuten op een warme plaats (ca. 24 °C) staan.
- Verwarm 40 minuten voor het einde van de rusttijd de oven voor op 230 °C (boven-/onderwarmte).
- Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat of op een broodbaksteen.
- Kerf de bovenkant van het deeg in met een scherp mes.
- Let op: De sneden moeten diep genoeg zijn zodat de stoom goed kan ontsnappen. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten en patronen maken!
- Bak 15 minuten op 230 °C, verlaag dan naar 190 °C en bak nog eens 30 minuten.
- Haal van de bakplaat en laat volledig afkoelen op een rooster
Met gietijzeren pot:
- Schuif tijdens het rijzen een rek in de middelste richel van de oven en plaats een gietijzeren pot met deksel erop. Bereid ovenwanten voor.
- Draag ovenwanten, plaats de hete gietijzeren pan op een hittebestendig oppervlak en verwijder het deksel. Schep het gerezen deeg uit de rijsmand recht in de pan en laat de gebarsten bovenkant boven. Sluit af met het hete deksel, plaats in de oven en bak gedurende 15 minuten (op 230 °C). Verwijder vervolgens voorzichtig het deksel, verlaag de oventemperatuur tot 190 °C en bak het brood in ca. 20 minuten knapperig en bruin. Haal het zuurdesembrood voorzichtig uit de pan, laat het volledig afkoelen op een rooster en serveer.
Merken: | Bake Affair |
---|---|
Productsoorten: | Voedsel, Bakmixen |
Voedingssupplementen zijn niet bedoeld als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding. Buiten bereik van kinderen bewaren.
De aanbevolen dagelijkse dosis mag niet worden overschreden.
De aanbevolen dagelijkse dosis mag niet worden overschreden.
Ingrediënten
- tarwebloem
- roggebloem
- dawa meel
- Zuurdesem
- droge bakkersgist
- Zout
- gerstemout
Voedingswaarde
Voedingswaarde | per 100 g |
---|---|
Energie | 1377 / 329 kj / kcal |
Vet | 1,2 g |
waarvan Verzadigde Vetzuren | 0,2 g |
Koolhydraten | 68 g |
waarvan Suiker | 2,3 g |
Vezels | 4,8 g |
Eiwitten | 11 g |
Zout | 2,6 g |