Bake Affair Spelt Ciabatta met Olijven, 769 g
Perfect voor liefhebbers van de mediterrane keuken
€ 7,99
(€ 10,39 / kg, Incl. 9% BTW - Exclusief verzendkosten)
Kenmerken & Voordelen
- Bakmix voor 2 stuks
- Met spelt zuurdesem
- Snel & gemakkelijk te bereiden
Art. nr.: XPI-BAF-27, Inhoud: 769 g, EAN: 9120101510305
Beschrijving
Deze zorgvuldig samengestelde bakmix is perfect om snel en makkelijk twee spelt ciabatta's te maken. Het spelt zuurdesem houdt het brood vochtig, terwijl de fijne olijven zorgen voor een heerlijke smaak. Ook ideaal voor gasten.
Benodigde verse ingrediënten:
- 400ml water
- 2 el olijfolie
Tips:
- Vormgeven: Aangezien het ciabattadeeg een beetje kleverig is, raden wij aan om jouw handen en werkvlak goed te bestuiven bij het vormen van het brood en de ciabatta's snel te vormen.
- Bakken: Om de ciabatta's knapperiger te maken, bevochtig je het bakpapier met een beetje water, niet het brood.
Bereiding:
- Meng 400 ml lauw water (zie waterlijn in het blik) met 2 el olijfolie en voeg toe aan de bakmix. Kneed het deeg ca. 3 minuten
- Laat het mengsel afgedekt in de kom op kamertemperatuur (ca. 24 °C) 20 - 30 minuten rusten
- Vorm het deeg in de gewenste vorm (rolletjes of brood), dek af en laat weer 20 minuten rusten op kamertemperatuur
- Verwarm de oven voor op 230 °C (boven- en onderwarmte)
- Snijd het deeg in de lengte in tot ongeveer 2 cm voordat je het in de oven doet. Dit zorgt voor een prachtige korst
- Bak de ciabatta's 10 minuten op 230 °C, verlaag dan de temperatuur naar 190 °C en bak nog 15 minuten. Haal ze van de bakplaat en laat ze 10 minuten afkoelen
Merken: | Bake Affair |
---|---|
Productsoorten: | Voedsel, Bakmixen |
Voedingssupplementen zijn niet bedoeld als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding. Buiten bereik van kinderen bewaren.
De aanbevolen dagelijkse dosis mag niet worden overschreden.
De aanbevolen dagelijkse dosis mag niet worden overschreden.
Ingrediënten
Voedingswaarde
Voedingswaarde | per 100 g |
---|---|
Energie | 1486 / 355 kj / kcal |
Vet | 6,4 g |
waarvan Verzadigde Vetzuren | 0,9 g |
Koolhydraten | 62 g |
waarvan Suiker | 0,9 g |
Vezels | 3,6 g |
Eiwitten | 11 g |
Zout | 2,1 g |