Rozenbottels vermalen tot fijn poeder
Rozenbottelpoeder: 5 artikelen
-
Raab Vitalfood Bio Rozenbottel Poeder, 500 g
- Met vitamine C & vetzuren
- Uit gecontroleerde biologische teelt
- Liefdevol met de hand geoogst
-
Govinda Rozenbottelpoeder Bio, 220 g
- Gemaakt van hele rozenbottels
- Fruitig & licht zuur
- Voor shakes, muesli & bowls
-
Ölmühle Solling Rozenbottel Poeder BIO, 500 g
- Raw food-kwaliteit
- Zuur-fruitige smaak
- Gemaakt van handgeplukt, rijp fruit
-
Raab Vitalfood Bio Bruine Gierst-Rozenbottel Poeder, 600 g
- Natuurlijk vitamine C-gehalte
- Basis voor de ontbijtpap
- Met natuurlijke silica
Alle prijzen incl. BTW
De wonderbes rozenbottel behoort tot de rozenfamilie. De langwerpige, knapperige vrucht kan rauw gegeten worden. Let op, hun kleine noten aan de binnenkant zijn uitgerust met pikhouwelen en haren, die jeuk veroorzaken bij contact met de huid. Daarom moet je ze voor consumptie voorzichtig verwijderen. Hoe later je het fruit plukt, hoe rijper en zoeter het is. Talloze verwerkingsmethoden maken de rozenbottel tot een echte allrounder. Moes, jam, oliën, likeuren, thee, fruitwijnen of traditioneel als vulling in heerlijke donuts. Als je de ingrediënten van dichterbij bekijkt, zul je meteen het hoge gehalte aan vitamine C opmerken. Deze en vele andere ingrediënten zoals flavonen, fruitzuren en vitamine B-complex zijn kenmerkende eigenschappen van de vrucht.